Tříkrálová sbírka 2022 - Každá koruna pomáhá Zobrazit fotogalerii
16. února 2022 Z Charity Horažďovice

Tříkrálová sbírka 2022 - Každá koruna pomáhá

Celkový výtěžek Tříkrálové sbírky 2022 činil díky vám 261 222 Kč. Děkujeme, protože každá koruna pomáhá.

Další ročník Tříkrálové sbírky je úspěšně za námi.  Znovu jako v předchozím roce jste byli ochuzeni o přímý kontakt s usměvavými koledníky, kteří vám vždy s koledou na rtech přinášeli radost a požehnání až na práh vašich domovů. Kdo měl štěstí, mohl se s několika odvážnými skupinkami koledníčků potkat alespoň v ulicích města Horažďovice přímo na svátek Třech králů 6. ledna. Věřte, že vše bylo takto uskutečněno po důkladném zvážení všech pro a proti, vše ve prospěch vás dárců i koledníčků a zapojených dobrovolníků.

Díky vám – štědrým dárcům se podařilo vybrat krásných 235 962 Kč. Přispívat jste mohli především do statických pokladniček, které byly umístěny v různých obchodech, provozovnách, na úřadech i v ordinacích praktických lékařů. Všem, kteří nám tuto možnost pomohli zrealizovat, patří rovněž velké poděkování. Rozhodně nesmíme zapomenout ani na starostky, starosty a pracovníky jednotlivých městských a obecních úřadů, kteří se podíleli především na administrativní stránce provázející sbírku a její propagaci svým občanům.

Na konto Tříkrálové sbírky ve prospěch naší Charity přibylo dalších 21 260 Kč prostřednictvím bezhotovostních darů a 4 000 Kč od dárců, kteří zvolili možnost online koledy. Cesta k darování přes online koledu trvá ještě do 30. dubna tohoto roku. Celkový výtěžek Tříkrálové sbírky 2022 tedy činil 261 222 Kč. Zpět se nám vrátí 65% finančních prostředků, které budou využity dle schválených záměrů na podporu našich služeb (pečovatelská služba, domácí zdravotní péče, občanská poradna, půjčovna kompenzačních pomůcek), opět podpoříme děti v Dětském domově v Chanovicích, část prostředků bude směřována na řešení případné krizové situace.

Děkujeme všem, kteří nás podporují v práci ve prospěch potřebných.

Olga Šulcová