Tříkrálová sbírka 2021 pomohla?!
6. prosince 2021 Z Charity Horažďovice

Tříkrálová sbírka 2021 pomohla?!

Minulá sbírka měla rozptyl pomoci opravdu velký. Více se dočtete níže.

S blížícím se datem dalšího ročníku Tříkrálové sbírky u nás vždy rekapitulujeme, co výtěžek minulého ročníku sbírky pomohl zlepšit a vyřešit a komu vlastně ve skutečnosti pomohl. Jsme rádi, že sbírka cílí z velké části zpět na region, ve kterém se konala. Každý rok se najde smysluplné využití peněz dárců, které každodenně pomáhá ulečit buď skupině lidí (nejčastěji uživatelům našich služeb) nebo alespoň rodinám nebo malým komunitám.

Tradičně jsme významnou částku z Tříkrálové sbírky 2021 věnovali na podporu a rozvoj našich (charitních) projektů a peníze byly využity na praktické pomocníky pro poskytování služeb v domácnostech našich klientů – pro výdej oběda jsme zakoupili profesionální otvírák na konzervy, zimní pneumatiky včetně disků pro vozidlo naší služby, mobilní telefon zdravotní sestry domácí péče, ale také vzdělávání našich pracovníků.

Finance pomohly vybavit sklad potravinové banky o nové regály a sklad kompenzačních pomůcek jsme opět rozšířili o několik dalších pomocníků, které pomáhají jak potřebným, tak pečujícím osobám. Covidový rok 2021 jsme také využili pro rekonstrukci společenské místnosti, která byla díky sbírce nově vymalována a nový povrch dostala také podlaha – praktické PVC oproti původnímu zátěžovému koberci. Už se těšíme, jak bude v „otestována“ v normálním provozu při nějaké hezké kulturní akci.

Uvědomujeme si, že naše služby nejsou (vyjma naší poradny) zaměřeny na všechny osoby ve složité situaci, a tak jsme rádi za spolupráci se sociálními odbory v Horažďovicích i Nepomuku. Díky jejich referentkám se nám podařilo podpořit i rodiny, které se celoročně starají o své rodinné příslušníky (děti a mladistvé).

Medailonky (některých)  našich obdarovaných

Filip Marek

Filip ( 11 let) z Dožic u Nepomuku

chlapec se pohybuje jen pomocí invalidního vozíku; rodina se snaží využít veškeré možnosti rehabilitace  - díky naší podpoře mohl na přelomu března a dubna absolvovat fyzioterapii ve speciálním obleku v organizaci ALKA o.p.s. v Příbrami, kde posiloval svaly rukách i nohou

Opařany Naty d

Natálie (18 let) z Kvášňovic u Horažďovic

slečna je upoutána na invalidní vozík, celodenně o ni pečuje maminka – dar využila rodina na odlehčovací víkendový pobyt v organizaci APLA Jižní Čechy, z.ú.

DĚKUJEME, ŽE NÁM POMÁHÁTE POMÁHAT!