Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Národní potravinová sbírka 2018

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

MŮJ SVĚT – fotografická soutěž zaměstnanců, dobrovolníků a klientů charitních služeb

Opava – MŮJ SVĚT – fotosoutěž amatérských fotografů, kteří jsou spjati s Charitami celé České republiky, vstupuje do druhého desetiletí. Od 1. listopadu 2018 do 31. ledna 2019 mohou zaměstnanci, dobrovolníci a uživatelé charitních služeb posílat fotografie do 11. ročníku této fotosoutěže, od počátku spojené se jménem patrona, fotografa Jindřicha Štreita.

Sbírka pro potřeby Diecézní charity České Budějovice

České Budějovice –  V den svátku sv. Martina se uskuteční při bohoslužbách ve všech farnostech českobudjěovické diecéze každoroční sbírka ve prospěch Diecézní charity České Budějovice. V loňském roce 2017 se v rámci této již tradiční sbírky vybrala částka 422 314 Kč.

Cena Charity 2018 putuje do jihočeských Katovic

Praha, České Budějovice, KatoviceCena Charity ČR 2018 za rozvoj charitního díla byla 31. října 2018 v pražském Obecním domě udělena devíti nominovaným z celé České republiky. Všechny oceněné spojuje obětavá práce pro druhé v rámci díla Charity ČR. Uznání se dostalo také Miroslavu Čapkovi z jihočeských Katovic.

YoungCaritas.cz aneb mladé dobrovolnictví

České BudějoviceDiecézní charita České Budějovice od roku 2019 zařadí mezi programy svého Dobrovolnického centra nový projekt YoungCaritas.cz, který cílí na podporu dobrovolnictví, solidarity a prosociálního chování dětí a mládeže. K tříleté podpoře tohoto jedinečného projektu se spolupracující firma Energie AG Bohemia zavázala symbolicky 27. září na Den Charity.

Výstava Jsme ze stejné planety na Jihočeské univerzitě uvítá nový akademický rok

České Budějovice – Putovní výstava fotografií Jinřicha Štreita Jsme ze stejné planety přivítá od 3. do 19. října nový akademický rok 2018/2019 ve foyer budovy Rrektorátu a Filozofické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Výstava mapuje osudy lidí, kteří se narodili stovky a tisíce kilometrů od českých hranic, ale rozhodli se žít v České republice. Putovní výstavu po jihočeské metropoli realizuje Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě Č. Budějovice.

Charita v Sušici vytvořila Kuchařku pro každého

SušiceOblastní charita Sušice přišla se zajímavým nápadem – kuchařkou jednodnoduchých a levných receptů ze surovin, které řada Charit distribuuje lidem v nouzi v rámci potravinové pomoci prostřednictvím projektu FEAD a spolupráce s Potravinovou bankou. Kuchařka navíc bude dále rozšiřována a doplňována o další recepty.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

V Domě sv. Františka našli domov staří kněží

Veselí nad Lužnicí – Charitní Dům sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí navštívil štáb České televize v rámci pořadu Křesťanský magazín. Jejich reportáž je věnována starým kněžím, kteří se přestěhovali z bývalého českobudějovického kněžského domova právě do tohoto charitního zařízení.

Den charity 2018 v Sušici

Sušice – V neděli 30. září se od 14:00 pořádá Oblastní charita Sušice v příjemném prostředí Ostrova Santos Den charity v Sušici, kde představí Oblastní charitu Sušice nejen jako poskytovatele sociálních služeb, ale také jako realizátora projektů, se kterými se mnozí z vás již stihli setkat.
Program nedělního odpoledne je určený všem věkovým skupinám a je zdarma.