Benefiční posezení s Otavankou pro Charitu - 17.4.2015 od 18:00 hod.

V pátek 17. dubna 2015 proběhla v sále Hotelu Prácheň již 6. benefiční akce na podporu činnosti Oblastní charity Horažďovice.

Tentokrát nás přišla svým vystoupením podpořit známá horažďovická dechová kapela Otavanka, které chceme moc poděkovat za krásný zážitek nejen pro nás, ale i pro hosty benefice. Celá akce by ale nemohla proběhnout bez našich, dnes již tradičních, sponzorů, proto děkujeme Městu Horažďovice, Hotelu Prácheň (paní Staňková), Západočeskému konzumnímu družstvu Sušice, Papírnictví Jana Šašková a květinářství Jana Machová. Součástí programu byla i improvizovaná módní přehlídka v podání kolegyň z Oblastní charity Horažďovice, které předvedly modely ze 60. a 70.let minulého století, které objevily ve skříních maminek a babiček. Na pomoc jim přišly také Andrea Králová a Mirka Klukanová, kterým patří náš velký dík.

Po odečtení všech nutných nákladů byla naše organizace podpořena krásnými 3. 030,- Kč. A kde budou finanční prostředky pomáhat? Využijeme je na podporu našich projektů. Již 18 let zajišťujeme v Horažďovicích a okolních obcích Charitní pečovatelskou a ošetřovatelskou službu, která se zaměřuje zejména na seniory a zdravotně postižené osoby. Minulý rok využilo pomoci pečovatelské služby 214 uživatelů a 147 lidí se pak obrátilo prostřednictvím svého ošetřujícího lékaře na naše sestry domácí zdravotní péče. Možnosti odborného sociálního poradenství si pak na vlastní kůži ověřilo 82 klientů občanské poradny, se kterými můžeme bezplatně řešit i tak nepříjemné otázky jako je oddlužení nebo exekuce.

Všem účastníkům benefice MOC děkujeme za účast a doufáme, že se příští rok opět setkáme!

Za Oblastní charitu Horažďovice

Mgr. Šárka Čáňová - ředitelka