Tříkrálová sbírka 2017 na Horažďovicku

Ohlédnutí za letošním ročníkem Tříkrálové sbírky

Další, letos již sedmnáctý, ročník Tříkrálové sbírky je úspěšně za námi. Skupinky tříkrálových koledníků procházely opět ulicemi Horažďovic a mohli jsme se s nimi potkat i v řadě okolních obcí. Nově se do sbírky zapojila obec Holkovice.

Sbírku jsme pro nedostatek vedoucích neuskutečnili ve Frymburku a Nezamyslicích (obě obce si převzala OCH Sušice, která tu poskytuje své služby), výtěžek sbírky v obci Čečelovice pak přijde do OCH Strakonice.

Celkový výtěžek letošní Tříkrálové sbírky činil neuvěřitelných a opět rekordních 259 425,- Kč

Kolik se vybralo do tříkrálových kasiček v jednotlivých obcích, je uvedeno v přehledu:

Horažďovice 106 725 Kč
Holkovice   3 380 Kč
Oselce, Nová Ves, Černice 5 637 Kč

CELKEM 259 425 Kč

Dle připravených záměrů bude výtěžek použit na podporu činnosti Oblastní charity Horažďovice, zejména na úhradu nákladů Charitní pečovatelské a ošetřovatelské služby a občanské poradny. Dále finanční prostředky částečně rozšíří kapacitu krizového fondu určeného osobám z Horažďovicka, které postihla neočekávaná živelná pohroma, a jako v minulých letech budou podpořeny volnočasové a aktivizační činnosti pro seniory. Výtěžky vybrané v obcích Chanovice a Oselce,Černice, Nová Ves  podpoří děti v místních dětských domovech. Plánujeme také pomoci rodině chlapce z Horažďovicka, který má potíže se sluchem - potřebuje kvalitní baterie do naslouchadel.

Veliký dík patří všem tříkrálovým dárcům, kteří svým příspěvkem do kasiček přispěli a podpořili tak naše záměry a naši činnost v tomto roce.

Nesmíme samozřejmě zapomenout na naše koledníčky, kterých se při letošním koledování sešlo opravdu hodně a bez kterých bychom nemohli sbírku v tak velkém rozsahu uskutečnit. I přes drobné organizační problémy si troufáme říci, že jsme vše nakonec zvládli a na tvářích našich králů byla vidět radost a spokojenost. Děkujeme i vedoucím jednotlivých tříkrálových skupinek, kteří se svého úkolu zhostili na výbornou.

Naše poděkování za podporu sbírky patří také Radě města Horažďovice, která našim koledníkům do 15 let věnovala volné vstupenky do Aquaparku Horažďovice.

Věříme, že jsou tříkrálové dary, za které ještě jednou všem děkujeme, využity správným způsobem a podporují a zkvalitňují naši charitativní činnost.

Fotografie z letošní sbírky si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii

Bc. Olga Šulcová

koordinátor Tříkrálové sbírky 2017