Půjčování kompenzačních pomůcek seniorům a zdravotně postiženým

Půjčování kompenzačních pomůcek seniorům a zdravotně postiženým občanům je jednou z dalších činností Oblastní charity Horažďovice. Jde o službu doplňující kvalitu poskytované komplexní zdravotně sociální péče (CHOPS), kterou napomáháme klientům k aktivaci psychosociálních schopností a soběstačnosti.

Klientům jsou k dispozici:

• WC křesla

• invalidní vozíky

• posunovací i pojízdná chodítka

• hole

• nástavce na WC aj.

Ve stáří mají mnozí lidé ztížené schopnosti pohybu, ale stáří  není konec života. Jde jen o další etapu života, ve které chtějí i tito lidé být mezi ostatními a žít. Díky vozíkům a dalším kompenzačním pomůckám se senioři dostávají ze svých pokojů a lůžek ven mezi ostatní.

Kompenzační pomůcky jsou zapůjčovány bez úhrady v průběhu celého roku přímo v sídle organizace, tj. Palackého 1061 v Horažďovicích. Kompenzační pomůcky, které má naše organizace k dispozici, byly pořízeny z finančních prostředků organizace nebo byly přijaty formou daru.

K dispozici máme díky Tříkrálové sbírce zcela nové elektricky polohovatelné lůžko CASA MED II včetně antidekubitní matrace. Toto lůžko zapůčujeme krátkodobě (maximálně 6 měsíců) za symbolický poplatek 10,-Kč/ den. Zapůjčení lůžka je vhodné zejména při rekonvalescenci v domácím prostředí.

Přes zdravotní pojišťovnu je možné zajistit zapůjčení elektrického polohovacího lůžka při dlouhodobě nepříznivém zdravotním stavu, což znamená větší pohodlí pro klienta a usnadní i  poskytování péče a manipulaci s klientem pro naše pracovníky.

kontakt: Mgr. Dagmar Ušiaková (sociální pracovnice) - 376 511 867